Me autamme asiakkaitamme monenlaisissa talouden hallinnan haasteissa, kuten hakemalla tarvittaessa muutoksia verotuspäätöksiin. Henkilökohtainen tulolähde asetti aiemmin asiakkaallemme haasteita tappioiden vähentämisessä, lue alta lisää!

Yhteisöjen yritystoiminnassa oli kolme eri tulolähdettä ennen vuotta 2020. Yksi näistä oli elinkeinotoiminta, toinen maatalous ja kolmas henkilökohtainen eli muun toiminnan tulolähde. Nykyään yhteisön, kuten osakeyhtiön tai osuuskunnan, kaikki toiminta ja tulot kuuluvat elinkeinotoiminnan tulolähteeseen ja yhteisön tulo verotetaan elinkeinoverolain mukaan. Henkilökohtainen tulolähde siis poistui. Maatalous on edelleen erillään ja se verotetaan maatilatalouden tuloverolain mukaan.

Aiempi tulolähdejako asetti haasteita erityisesti tappioiden vähentämisessä. Eräs asiakkaamme harjoittaa pääasiallisena liiketoimintanaan liikkeenjohdon konsultointia, mutta myös sijoitustoimintaa. Tämä jako vaikutti merkittävästi esimerkiksi ennakkoveroihin. Kun sijoitustoiminta oli tappiollista, syntyneitä tappioita ei voinut käyttää vähennyksenä elinkeinotoiminnan voittoihin. Verottaja oli antanut ennakkoveropäätöksensä ennen 1.1.2020, joten ilman toimia hän ei voinut hyödyntää sijoitustoiminnan tappioita verotuksessaan. Autoimme asiakasta hakemaan muutosta verotuspäätökseen, jotta hän pystyi hyödyntämään mahdollisuutta vähentää myös sijoitustoiminnan tappiot elinkeinotoiminnan verotuksessa.

Mats Hästö
Taloushallintopalvelut

Ota yhteyttä

LARS HÄSTÖ –

TEKIJÄ TALOUDEN

TERVEYSTARKASTUKSEN TAKANA

Lars on ihmisläheinen taloushallinnon ammattilainen, joka näkee firmojen haasteet kassavirran kautta. Tältä tyypiltä voit odottaa oikeita, helposti ymmärrettäviä ja juuri sinun liiketoimintaasi koskevia kysymyksiä. Larsin voit herättää jopa keskellä yötä ja saat häneltä silti selkeät vastaukset PK-yritysten yleisimpiin kassahaasteisiin. Larsia on asiakkaiden toimesta kuvailtu tyypiksi, joka osaa nähdä lukujen taakse. Katso vaikka LinkedIn-profiilin suosituksia!

Syvenny aiheeseen ja lue blogejamme!

Uuden yrityksen ennakkovero 

Uuden yrityksen ennakkovero 

"Asiakkaamme perusti yrityksen ja tuli meille asiakkaaksi. Meillä on aina tiiviit asiakassuhteet ja käydään asiat läpi niin että yrittäjä tietää, miten hän toimii ja jos ei tiedä, hän voi aina kysyä. Tällä kertaa kysymyksenä oli ennakkovero. Yrittäjä oli onnellisessa...

Oman pääoman merkitys tukihakemuksissa

Oman pääoman merkitys tukihakemuksissa

Viime aikoina olemme törmänneet tapauksiin, jossa Business Finlandin tai ELY-keskuksen tukihakemus on hylätty negatiivisen oman pääoman takia. Näitä kaikkia tapauksia on yhdistänyt se, että omistajat ovat rahoittaneet yritystä merkittävillä summilla, mutta lainat ovat...