Tutustu toimintaan

Referenssit

Referenssejä onnistumisista

BioSO4 sai Profimasta kumppanin kasvu-uralle

BioSO4 on toimintansa vuonna 2019 aloittanut yritys, joka on erikoistunut vihreän kemian vedenpuhdistusratkaisuihin. BioSO4 on kehittänyt omia vedenkäsittelytuotteita ja toimii sen lisäksi kansainvälisten kaivoskemikaalien valmistajien jakelijana. Kempeleestä käsin operoiva yritys jakelee rikastuskemikaaleja Euroopassa ja useissa Euroopan ulkopuolisissa maissa. 

Haaste: taloushallinnon selkeyttäminen kasvuvaiheessa

Vaikka BioSO4:n liiketoiminta oli käynnistynyt muuten erittäin lupaavasti, yritys törmäsi saman tien ongelmiin taloushallintajärjestelmässä ja sen myötä kassavirran seurannassa. Samaan aikaan oli käynnissä useita eri rahoitusprojekteja, joiden kirjanpito myös vaati tarkkaa seurantaa.

– Kävimme läpi useita vaihtoehtoja taloushallinnon selkeyttämiseksi, ja Profiman palvelukokonaisuus sopi juuri meidän tarpeisiimme. Tiesin myös ennalta, että Lars (Hästö) on huipputaitava taloushallinnon asioissa, joten valinta oli selkeä, kertoo Lasse Moilanen, BioSO4:n toimitusjohtaja.

– Meillä on käynnissä paljon hankkeita muun muassa Business Finlandin ja ELY-keskuksen kanssa, joten ulkopuolisen talouden asiantuntijan hallintaa on tarvittu, ja siitä on ollut iso etu kokonaisuuden kannalta. 

Ratkaisu: työkalut talouden aktiiviseen seuraamiseen

 

BioSO4:lle oli erityisesti hyötyä Profiman tarjoamista sähköisistä työkaluista talouden seuraamiseen. Erityisesti Moilanen kiittelee kassavirtaennusteen ja -laskelman, kustannuspaikkojen sekä avoimien osto- ja myyntilaskujen seurannan helppoutta.

– Palvelua oppi käyttämään noin puolessa tunnissa, ja se on suunniteltu hyvin. Kaikki tarvittava tieto löytyy heti etusivulta, Moilanen toteaa.

– Profiman palvelut ja sähköiset järjestelmät ovat vapauttaneet meille omaa aikaa, ja pienet mutta tärkeät asiat ovat muuttuneet toimivammiksi. Se on samalla tuonut turvallisuutta liiketoiminnan kehittämiseen ja suunnitelmallisuutta koko toimintaan, Moilanen jatkaa. 

Nykytilanne: toimiva taloushallinto osana kasvutarinaa 

BioSO4:n liiketoiminta jatkaa kasvuaan Profiman tuella, ja Moilanen kumppaneineen pystyy keskittymään muihin toimintoihin kun tuntuma on tarkka siihen, miten yrityksen talous voi ja mihin suuntaan se on kehittymässä.

– Kommunikointi sujuu erittäin hyvin, ja vastausaika on aina todella nopea kun meillä on kysymyksiä tai muita kiireellisiä asioita, Moilanen sanoo.

– Asiat on sanottu suoraan, ja olemme saaneet kommentteja joiden avulla on voinut kehittää toimintaa.

Moilasen mukaan palvelu on toiminut odotetun kaltaisesti, ja palvelupaketti on ollut juuri sopiva pienen mutta kasvavan firman tarpeisiin.

– Olemme saaneet yhteydenottoja muilta tilitoimistoilta, mutta ei ole ollut mitään tarvetta lähteä kilpailuttamaan palvelua. Olemme päässeet tekemään töitä huippuporukan kanssa, ja Profima on ollut osa yrityksemme kasvutarinaa. Olen ehtinyt suositella palvelua jo muillekin!