Hyvin monen pienen ja keskisuuren yrityksen keskeisenä ongelmana on likviditeetin hallinta ja tulevaisuuden kassavarojen hallinta. Yöunet jäävät helposti väliin, kun lampaiden sijaan laskee kassovaroja. Yritymalli auttaa taloussuunnittelussa ja näkemään tulevaisuuteen.

Todellisena ongelmana on, että yrityksistä puuttuu systemaattinen menettelytapa koota näkymiin vaikuttavat ja arvioitavissa olevat jopa faktapohjaiset tiedot muotoon, joka kertoo todennäköisesti edessä olevasta tulos- ja kassakehityksestä. Tälläinen ”rullaava suunnittelu” on syytä ottaa käyttöön. Kaikissa yrityksissä pitäisi olla tavoitteena yllätysten eliminointi mahdollisimman pitkälle – ja samalla yöunien varmistaminen.

Yritysmalli auttaa kassavirran hallinnassa

Asiakasyrityksellämme, jolla oli terve liikeidea, mutta vaatimaton kannattavuus, oli päässyt selvään kasvuun tavoitteidensa mukaisesti. Kuten niin monessa muussakin vastaavassa tapauksessa, rahoitus muodostui ongelmaksi ja tulevien kuukausien rahoituksen riittävyys oli jatkuvan huolen aiheena. Päädyimme ottamaan käyttöön yrityssuunnittelumallin, jolla arvioidaan tulevien kuukausien tuloslaskelmat ja taseet. Näin nähdään, miltä tilanne näyttää ja miten rahat riittävät. Sovimme asiakkaan kanssa, mitä ennustetietoja saamme kuukausittain seuraaville kuukausille. Syötämme tiedot malliin ja lisäämme ne tiedot, joita pystymme hallitsemaan omin päin. 

Yritysmalli on ratkaisuna asiakkaalle helppo, koska riittää kun he pääosin pystyvät ennustamaan tulevan laskutuksen. Tiedämme, millä katetasolla tuotteet ja palvelut myydään, tiedämme kustannusrakenteen, velat ja niiden maksuajat ynnä muut vastaavat, ja kaikki on syötetty yritysmalliin. Näin pystymme esittämään kuukausittain asiakkaalle ennusteet tulevien kuukausien tuloksista, taseista ja mikä tärkeintä, kassatilanteesta. Mallin avulla voidaan hyvin helposti ja nopeasti tehdä erilaisia vaihtoehtoisia laskelmia esimerkiksi heikommasta laskutuksesta ja sen vaikutuksesta kassatilanteeseen.

Käytämme näihin tarpeisiin muun muassa yhteistyökumppanimme Finadeck Oy:n hyväksi kokemaamme ohjelmistoa. Finadeck-ohjelmisto yhdistää saumatta yrityksesi, tilitoimistosi sekä rahoituksen tarjoajat. Tässä ohjelmistossa on valmiit tiedonsiirtoliittymät useista tunnetuista kirjanpitosovelluksista, jolloin mallin päivittäminen toteutumatiedoilla käy sujuvasti. Historia- ja ennustetiedot kuvataan havainnollisesti graafisilla kuvaajilla. Ratkaisun käyttöönottaminen onnistuu hyvin nopeasti, jopa alle viikossa. 

Torsten Hästö

Talouspäällikköpalvelut

Ota yhteyttä

LARS HÄSTÖ –

TEKIJÄ TALOUDEN

TERVEYSTARKASTUKSEN TAKANA

Lars on ihmisläheinen taloushallinnon ammattilainen, joka näkee firmojen haasteet kassavirran kautta. Tältä tyypiltä voit odottaa oikeita, helposti ymmärrettäviä ja juuri sinun liiketoimintaasi koskevia kysymyksiä. Larsin voit herättää jopa keskellä yötä ja saat häneltä silti selkeät vastaukset PK-yritysten yleisimpiin kassahaasteisiin. Larsia on asiakkaiden toimesta kuvailtu tyypiksi, joka osaa nähdä lukujen taakse. Katso vaikka LinkedIn-profiilin suosituksia!

Syvenny aiheeseen ja lue blogejamme!

Henkilökohtainen tulolähde

Henkilökohtainen tulolähde

Me autamme asiakkaitamme monenlaisissa talouden hallinnan haasteissa, kuten hakemalla tarvittaessa muutoksia verotuspäätöksiin. Henkilökohtainen tulolähde asetti aiemmin asiakkaallemme haasteita tappioiden vähentämisessä, lue alta lisää! Yhteisöjen yritystoiminnassa...

Uuden yrityksen ennakkovero 

Uuden yrityksen ennakkovero 

"Asiakkaamme perusti yrityksen ja tuli meille asiakkaaksi. Meillä on aina tiiviit asiakassuhteet ja käydään asiat läpi niin että yrittäjä tietää, miten hän toimii ja jos ei tiedä, hän voi aina kysyä. Tällä kertaa kysymyksenä oli ennakkovero. Yrittäjä oli onnellisessa...