Asiakkaamme perusti yrityksen ja tuli meille asiakkaaksi. Meillä on aina tiiviit asiakassuhteet ja käydään asiat läpi niin että yrittäjä tietää, miten hän toimii ja jos ei tiedä, hän voi aina kysyä. Tällä kertaa kysymyksenä oli ennakkovero.

Yrittäjä oli onnellisessa asemassa siinä, että hänellä oli valmiina muutama asiakas ja siten tuloja heti yrityksen perustamisesta alkaen. Toiminnan käynnistys vaatii tosin tiettyjä investointeja, jotka hän rahoittaa itse. Kun asiakkaat ovat maksaneet laskunsa, voi hän palauttaa yritykselle lainatut rahat itselleen. Ongelmaksi muodostui ennakkovero. Yrityksen tulee ilmoittaa verottajalle arvio verotettavasta tuloksesta, jos sitä ei tee siitä voi seurata huomattavia viivästyskorkoja verovuoden jälkeen.

Ensimmäisten kuukausien aikana ennakkoveron maksaminen voi olla raskasta, johtuen investointitarpeista. Päätimme että hyödynnämme mahdollisuutta hakea lisäennakkoa, kun velat omistajalle on maksettu. Tämä mahdollistaa sen, ettei yritystoiminta rasita yrittäjän henkilökohtaista taloutta, mutta samalla verotukselliset velvollisuudet hoituvat niin kuin kuuluu.

 

Mats Hästö
Taloushallintopalvelut

Kysy lisää Larsilta

Syvenny aiheeseen ja lue blogejamme!

Henkilökohtainen tulolähde

Henkilökohtainen tulolähde

Me autamme asiakkaitamme monenlaisissa talouden hallinnan haasteissa, kuten hakemaan tarvittaessa muutoksia verotuspäätöksiin. Henkilökohtainen tulolähde asetti aiemmin haasteita tappioiden vähentämisessä, lue alta lisää! Yhteisöjen yritystoiminnassa oli kolme eri...

Oman pääoman merkitys tukihakemuksissa

Oman pääoman merkitys tukihakemuksissa

Viime aikoina olemme törmänneet tapauksiin, jossa Business Finlandin tai ELY-keskuksen tukihakemus on hylätty negatiivisen oman pääoman takia. Näitä kaikkia tapauksia on yhdistänyt se, että omistajat ovat rahoittaneet yritystä merkittävillä summilla, mutta lainat ovat...