Jotain yllättävää tapahtuu, minkä johdosta on maksettava isompi kulu. Yrittäjä sairastuu ja projektit viivästyvät. Tällöin maksujärjestely voi auttaa selviämään kassaonogelmista.

Yritysten tilapäiset kassaongelmat

Jos kassaongelmat ovat tilapäisiä, voidaan sopia verottajan kanssa maksujärjestelystä erääntyneiden ennakkoverojen ja oma-aloitteisten verojen kohdalla, kuten arvonlisäverojen. Kun maksujärjestely on voimassa, ei verohallinto lähetä kyseistä veroa ulosottoon. Yritys ei myöskään saa merkintöjä verovelasta, eikä joudu protestilistalle.

Verohallinnon kannalta maksujärjestelyyn pääsee, jos

  • Yrityksen maksuvaikeudet ovat tilapäisiä.
  • Yrityksellä ei ole veroja ulosotossa perittävänä.
  • Yritys on antanut kaikki veroilmoitukset sekä tulorekisteriin annettavat ilmoitukset (palkkatietoilmoitukset ja työnantajan erillisilmoitukset)
  • Yrityksen Verohallinnon kanssa aiemmin tekemät maksujärjestelyn verot on maksettu.
  • Verohallinto arvioi, että lisäaika parantaa mahdollisuuksiasi maksaa verot.

Maksujärjestelyä voi hakea myös jäännösverolle

Tämä on erityisen hyvä asia, koska ei ole harvinaista, että yrityksen osalta tulee tilikausi, jossa on joku poikkeava asia, joka nostaa tulosta kertaluonteisesti. Sitten palataan taas arkeen, eikä isoa jäännösveroa pystykään maksamaan ajallaan. Talouden hallinnan kumppanilla on nämä asiat työkalupakissa. Hän tietää myös, että ennuste tulevasta tarvitaan ja on jo tehnyt sen yhdessä yrityksen kanssa ennen kuin hakemus lähetetään. Kun Verohallinnolle pystytään näyttää, että tilanne on todellakin tilapäinen, saadaan erääntyneet verot maksujärjestelyyn.

 

Lars Hästö
Talouspäällikköpalvelut, Taloushallintopalvelut

Kysy lisää Larsilta

Syvenny aiheeseen ja lue blogejamme!

Henkilökohtainen tulolähde

Henkilökohtainen tulolähde

Me autamme asiakkaitamme monenlaisissa talouden hallinnan haasteissa, kuten hakemaan tarvittaessa muutoksia verotuspäätöksiin. Henkilökohtainen tulolähde asetti aiemmin haasteita tappioiden vähentämisessä, lue alta lisää! Yhteisöjen yritystoiminnassa oli kolme eri...

Uuden yrityksen ennakkovero 

Uuden yrityksen ennakkovero 

Asiakkaamme perusti yrityksen ja tuli meille asiakkaaksi. Meillä on aina tiiviit asiakassuhteet ja käydään asiat läpi niin että yrittäjä tietää, miten hän toimii ja jos ei tiedä, hän voi aina kysyä. Tällä kertaa kysymyksenä oli ennakkovero. Yrittäjä oli onnellisessa...